Beton Plus Kamion

Veliki strateški iskorak: Marera Construction preuzela renomiranog proizvođača betona

1 minuta čitanja

Kompanija Marera Construction, uspešno je okončala proces akvizicije Beton Plus iz Beograda, renomirane kompanije za proizvodnju svežeg betona, čime je postala njen 100% vlasnik.

U 2023. godini, kompanija Beton Plus ostvarila je prihod od 24 miliona evra i neto dobit više od 4 miliona evra, poslujući po najvišim standardima u proizvodnji i distribuciji betona. U građevinskoj industriji kompanija je stekla status lidera na tržištu Beograda, učestvujući u velikim građevinskim i infrastrukturnim projektima poput Mosta na Adi, Američke ambasade, rezidencijalnog kompleksa Central Garden i mnogih drugih.

Ova strateška akvizicija deo je vizije Marera Construction da osnaži svoj portfolio, koji uključuje upravljanje građevinskim projektima i proizvodnju betonskih prefabrikata. Pripajanje nove kompanije za proizvodnju betona, dalje će ojačati poziciju Marera Construction za širenje poslovanje na segment stambene izgradnje.

Beton Plus Logo

“Sa 30 godina iskustva u proizvodnji prefabrikovanih betonskih elemenata i rekonstrukciji istorijskih objekata, akvizicijom Beton Plus, Marera Construction je napravila veliki iskorak u svom razvoju. Naš cilj je konkurentan portfolio usluga i snažna ekspertiza za širenje tržišnog učešća. Beton Plus je simbol kvaliteta i pouzdanosti, što savršeno odgovara našoj strategiji rasta," izjavio je Milovan Mijailović, direktor Marera Construction.

"Sinergija iskustava, kapaciteta i tržišta naših dveju kompanija omogućiće nam da pružimo širu ponudu proizvoda i usluga klijentima, partnerima i investitorima, unapređujući standarde u industriji," naglasio je Mijailović.